Σύμφωνα με τον Burt Ward το μεγαλύτερο γκάτζετ στην Batcave των 60s ΔΕΝ ήταν το γαμημένο το Batplane…

by Αντρέι Κοτσεργκίν

Μεγάλες και πιπεράτες αποκαλύψεις είχαμε πρόσφατα δια στόματος Burt Ward

Ο πρώην ‘Robin‘, της λατρεμένης και εξαιρετικά cult πλέον BATMAN τηλεοπτικής σειράς των σαφώς πιο ανέμελων, 60s βγήκε και δήλωσε ότι εκείνη την εποχή το δίκτυο ABC ανησυχούσε έντονα γύρω από το μήκος του …παργαλάτσου του !

Συγκεκριμένα ο Burt είπε τα εξής :

‘ Πίστευαν ότι ο Robin ήταν υπερβολικά ‘φουσκωμένος‘ για τα τηλεοπτικά δεδομένα. ‘

Ο Ward υποστηρίζει ότι ο παργαλάτσος του ‘φούσκωνε‘ τόσο πολύ μέσα από το στενό και πράσινο σωβρακάκι του χαρακτήρα του που η εικόνα του προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Catholic League of Decency (Καθολική Λεγεώνα της σεμνότητας ?! Διάολε μόνο στην Αμερική τα συναντάς αυτά !) καθώς τα μέλη της διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το συγκεκριμένο ζήτημα αναγκάζοντας το δίκτυο ABC να καταφύγει σε μια δραστική λύση

Και όχι το στούντιο δεν έβαλε κάποιον από τους μοχθηρούς Villains της σειράς να κόψει το ‘πρόβλημα‘ από την ρίζα του…

Αντίθετα προσέλαβαν έναν γιατρό ώστε να χορηγήσει στον ηθοποιό κάτι ειδικά χάπια που θα…’συρρίκνωναν‘ τον τόσο προκλητικό ανδρισμό του.

O Ward πάντως μετά από τρεις μέρες σταμάτησε να τα παίρνει φοβούμενος το ενδεχόμενο να καταλήξει στείρος. Ποίος ξέρει ίσως να τον έκαναν να νιώθει κάπως ‘πεσμένος‘ !

Πάντως ο νεαρός Robin βρήκε από μόνος του την λύση για το επίμαχο ζήτημα :

‘ Έκοψα τα χάπια και επιστράτευσα την κάπα μου ώστε να τα καλύπτω !’

Όμως ο Burt δεν έμεινε μονάχα σε αυτές τις αποκαλύψεις καθώς στην συνέχεια έκανε κάτι το ασυγχώρητο για έναν ‘Robin‘ μιας και δεν δίστασε να γειώσει ακόμη και τον ίδιο τον Batman και να εξευτελίσει τον Bat-παργαλάτσο του…

‘ Ο Adam West έχωνε τούρκικες πετσέτες κάτω από το δικό του σώβρακο…’

Αυτό το τελευταίο ίσως και να ήταν το απόλυτο ‘Dick Move’ εκ μεριάς του ‘Robin‘ !

Έχει όμως κάποιο βαθύτερο νόημα η αποκάλυψη ότι στην Batcave των 60s το μεγαλύτερο Bat-γκάτζετ δεν ήταν το Batplane αλλά το ‘μπάταρανγκ‘ που κουβαλούσε ο Robin μέσα στο παντελονάκι του ?

Προφανώς και όχι.

Μετά από το κλείσιμο της τηλεοπτικής σειράς του BATMAN ο Burt Ward ξέπεσε στην απόλυτη καλλιτεχνική αφάνεια μιας και είχε ταυτιστεί τόσο πολύ με τον ρόλο του Robin που πλέον δυσκολευόταν να πείσει τους παραγωγούς ότι μπορούσε να παίξει οτιδήποτε άλλο.

Σήμερα το μόνο που έχει απομείνει στον Burt Ward είναι το ένδοξο παρελθόν του ως ‘The Boy Wonder’ σε μια αγαπημένη αλλά ξεπερασμένη τηλεοπτική σειρά και οι θρύλοι γύρω από το μέγεθος του παργαλάτσου του.

Θρύλοι τους οποίους ο ίδιος έχτισε μέσα από την αυτοβιογραφία του , με τίτλο BOY WONDER : My Life In Tights, η οποία εκδόθηκε το 1995 και της οποίας το εξώφυλλο κατευθείαν σου έκανε ξεκάθαρο το που ακριβώς θα επικεντρωθεί η αφήγηση του ήρωα της…

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά αρνητικά γύρω από αυτές τις δηλώσεις του Burt Ward όμως από την άλλη αν ένας άντρας νιώθει στα 70 φεύγα του ότι το μόνο που του έμεινε ώστε να κρατηθεί επίκαιρος είναι το μέγεθος του παργαλάτσου του ποίοι είμαστε εμείς ώστε να του στερήσουμε αυτό το δικαίωμα ?

Πάλι καλά που δεν ζει πλέον ο Adam West ώστε να δει το ‘παιδί θαύμα’ του να διαστρεβλώνεται σε ένα ακόμη αυτάρεσκο και άπληστο Κάθαρμα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: